Útra kész a világ legnagyobb és legdrágább óceánjárója

Még vannak kiadó kabinok a több mint hatezer utas és kétezer fős személyzet szállítására alkalmas luxushajóra, amelyen 21 úszómedence, élőfás park és minigolfpálya is szolgálja a turisták kényelmét.

Átadták a világ legnagyobb és legdrágább luxus-óceánjáróját a finnországi Turkuban. A 360 méter hosszú Oasis of the Seas pénteken száll majd vízre, hogy a floridai Fort Lauderdale-beli anyakikötőjébe távozzon.

A dél-koreai STX Group európai részlege az amerikai Royal Caribbean Cruises Ltd. számára készítette el az 1,01 milliárd euró értékű óceánjárót a turkui hajógyárban. A Royal Caribbean Cruises a világ második legnagyobb kirándulóhajó-társasága számára. A 360 méter hosszú, 47 méter széles és 65 méter magas hajó megépítésére a dél-koreai cég 2006 februárjában kapott megbízást.

A 6360 utas és 2100 fős személyzet szállítására alkalmas óriáson 21 úszómedence, akvapark, élő fás park, szörfszimulátor, mászófal, minigolfpálya, sőt, egy 1300 fős színházterem is szolgálja a vendégek kikapcsolódását. Esténként többek között Broadway-musicalek és jégrevük gondoskodnak majd a szórakozásról.

Az amerikai üzemeltető szándéka szerint a hajóutak célcsoportja az idősebb generáció mellett a fiatal családok lesznek. A gazdasági válság azonban itt is érezteti hatását: a Fort Lauderdale-ből december 1-jén Haitiba induló első négynapos útra még vannak kiadó kabinok.

A tengerek oázisa <b>Kattintson, galéria nyílik!</b>
The Oasis of the Seas, the world's largest cruise ship which is owned and operated by Royal Caribbean International, is shown during sea trials in this handout photo taken near Turku September 28, 2009. Royal Caribbean took delivery of the ship October 28 and it is scheduled to leave Finland enroute to its home port of Ft Lauderdale, Florida on October 30. Picture taken September 28, 2009. REUTERS/Royal Caribbean/Handout (FINLAND SOCIETY TRAVEL) NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.