Ütötte, fojtogatta, majd halálra szúrta a diáklányt

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség egy 21 éves férfi ellen, aki áprilisban Zalaegerszegen a vádhatóság szerint szerelemféltésből meggyilkolta volt barátnőjét, egy 18 éves gimnazista lányt - tájékoztatta a főügyészség pénteken az MTI-t.
A közleményben felidézték, hogy a férfi Budapesten volt főiskolás, a lány pedig érettségi és egyetemi felvételi előtt állt. Szerelmi kapcsolatuk 2014 júniusában kezdődött, majd a lány 2015 januárjában szakított a fiúval, aki a történteket nem tudta feldolgozni.

A fiatalok április 11-én este Zalaegerszeg belvárosában találkoztak, majd a parkerdőig sétáltak. Ott a férfi rövid beszélgetés után a lányra támadt, ököllel ütötte, fojtogatta, majd késsel többször megszúrta.

Az eszméletét vesztő lány mobiltelefonját magához éve a fiatal férfi elmenekült. A lány a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Korábban a rendőrség, illetve a vádlott ügyvédje azt közölte, hogy a férfi autójával Keszthely felé elhajtott, és közben felhívta egy barátját, akinek bevallotta a tettét. A kocsival Sármellék és Fenékpuszta között balesetet szenvedett, ezért - már rendőri őrizetben - néhány napra kórházba került, később pedig egy időre a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmeorvosi Intézetbe vitték.

Az Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.