Útfelújítások a Hegyvidéken, teljes utcazárral

Most hétvégén kezdődik és bő egy hétig tart a Bürök utca és a Tornaalja utca felújítása a főváros XII. kerületében. A BKV-buszokat elterelik, az érintett utcákat teljesen lezárják a munkálatok idejére.

Szombaton egyszerre kezdődik el a Bürök utca és a Tornaalja utca felújítása, mindkét helyszínen teljes útlezárásra kell számítani - tájékoztatta lapunkat a Főpolgármesteri Hivatal.

A Bürök utcát több mint egy kilométeren, a Németvölgyi utca és a Tornaalja utca között, a Tornaalja utcát pedig közel 400 méteren a Fodor utca és a Bürök utca között újítják fel. A munkálatok során mindkét esetben teljes pályaszerkezet-cserét és részleges járdafelújítást is végeznek, továbbá bazaltbetonnal erősítik meg az adott szakaszra eső buszmegállókat.

A felújítandó utcák érintett részeit teljesen lezárják a forgalom elől a kivitelezés idejére. Így a Tornaalja és Bürök utcába egy hosszabb szakaszon, a Fodor utcától egészen a Németvölgyi útig nem lehet majd behajtani. A BKV adott utcákat érintő buszjáratát elterelik a munkába vett területről.

A forgalomba helyezés várható időpontja mindkét utcánál június 25. Az útszakaszok felújításának költsége csaknem nyolcvanmillió forint. A kivitelező mindkét útszakasz esetében a Colas Építő. A Bürök és Tornaalja utca mellett, a Szendi árok is felújításra kerül a XII. kerületben várhatóan június végén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.