Utazás a világ legnagyobb szigetére

Grönland a világ legnagyobb szigete, Magyarországnál hússzor nagyobb, de a jégmezőkkel borított országot kevesebb mint hatvanezren lakják. Az ideutazás nem egyszerű, főleg nem olcsó, de a páratlan természeti szépségek látványa talán megéri a költségeket - amíg még nem késő.

Grönland a világ legnagyobb szigete, hússzorosa Magyarországnál, de a jégmezőkkel borított országot kevesebb mint hatvanezren lakják. A sziget ideális terep, különleges látnivalókra éhes turistáknak és síelőknek is.

A sziget megközelítése nem egyszerű, koppenhágai átszállással juthatunk el Grönland két repterének egyikére, Kangerlussuaq vagy Narsarsuaq településre.

Magyarországon a Skandináv utazási központ szervez csoportos utazásokat Grönlandra. Az utazás időtartamától és a programtól függően az árak 400 ezer és 900 ezer forint között mozognak. A legkedvezőbb árú program a „Grönland a természet csodája" elnevezésű kalandtúra, amely (az utazás előtt egy hónappal lefoglalva) 399 000 Ft-ba kerül. Ez tartalmazza az utazási költségeket és a szállást, nem tartalmazza viszont a repülőtéri illetékeket és a fakultatív kirándulások árát.

A sziget nevezetességeit bemutató kirándulások, például a pézsmatulok-szafari, vagy a végtelen jégmezőkön tett túra, további költséget jelentenek.

Körülbelül ugyanez az utazás, egy kirándulással és magyar idegenvezetéssel már 595 ezer forintba kerül, míg 890 ezer forintot kell fizetnünk egy tíznapos hajókirándulásért, amely Izlandról kiindulva a legfontosabb látnivalók mentén, például a Föld legnagyobb fjordja, a Scoresby Sund mellett vezet.

Ha egyénileg szerveznénkaz utat, további információt és szállásokat a hivatalos grönlandi oldalakon találunk.

KÉPGALÉRIA JOBBRA!

 

Kirándulás az egyik tengerben sodródó jéghegyen, 36 méterrel a víztükör felett
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.