Balesetet okozott a dühöngő utas

Letért a 43-as főútról a Csongrád megyei Szőreg belterületén szerda hajnalban egy román turistabusz és az útszint alatt lévő szervízúton az oldalára borult. A balesetben – amelyet egy dühöngő utas okozott – tizennégyen megsérültek: közülük néhányan súlyos, töréses sérülést szenvedtek. Valamennyiüket Szegeden ápolják.

A balesetről megtudtuk: Spanyolországból Romániába közlekedett az a romániai utasokkal teli turistabusz, amely váratlanul letért az útról majd az oldalára borult Szőreg belterületén.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy a tanúvallomások alapján jól rekonstruálhatóak a balesetet megelőző pillanatok. Ezek szerint az egyik utas – akivel már az induláskor is gondok voltak – előreszaladt a sofőrhöz és annyit kérdezett tőle: “Zágráb felé mennek-e?” A sofőr közölte vele, hogy nem, a jármű Románia felé tart.

Tuczakov szerint a választ követően a kérdező férfi hirtelen belekapaszkodott a busz kormányába és rángatni kezdte, mire a jármű elhagyta a sávját és az út szélén haladt. Dulakodás kezdődött, a sofőr megpróbálta visszatéríteni az útra a járművet, miközben néhány utas – észlelve a történteket – megpróbálta a dühöngő férfit megfékezni.

A busz végül az utat szegélyező, több méteres rézsűn keresztül lehaladt a szervízútra, ott összeütközött egy parkoló kisteherautóval, majd az oldalára borult.

Amikor a baleset bekövetkezett, az utasok többsége aludt, s amikor világossá vált számukra, hogy mi történt, pánikszerűen menekültek ki a járműből a busz kitört oldalüvegein keresztül. A mentők tizennégy személyt – köztük a baleset okozóját – szállítottak kórházba, akik közül néhányan súlyos, töréses sérüléseket szenvedtek.

Tuczakov Szilvána közölte: a baleset okozóját jelenleg rendőrök őrzik a kórházban, miután ő is sérültek között van, s ha majd állapota megengedi, akkor gyanúsítottként fogják kihallgatni közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt.

Egy tűzoltó kötözi be egy sérült turista fejét.
Szeged, 2009. augusztus 12. Egy tűzoltó kötözi be egy sérült turista fejét. Balesetet szenvedett egy román busz Szegeden a szőregi úton, amikor az országhatár felé haladó busz egy út mellett parkoló kisteherautóval ütközött össze, majd lecsúszott a 43-as út mellett vezető több méter mélyen levő szervizútra és ott az oldalára borult. A balesetben senki nem vesztette életét, de többen megsérültek. MTI Fotó: Donka Ferenc
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.