Uszodai sárkányhajóversenyt rendeznek Nagykanizsán

Először rendeznek uszodában sárkányhajóversenyt, de a szabadvízi versengéstől eltérően a csapatok tagjai ezúttal egyetlen csónakban foglalnak helyet, mégpedig egymással szemben - jelentették be pénteki, nagykanizsai sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Az elmúlt években nagyszámú résztvevőt vonzottak a nagykanizsai Csónakázó-tavon megrendezett sárkányhajóversenyek, január végén azonban a városi uszoda nagymedencéjében szállhatnak vízre a sportág szerelmesei. A Kanizsa Turizmusáért Egyesület (KTE), a Kanizsa Kajak-kenu Klub és a Fodros Vízitúra szervezésében első alkalommal rendezik meg a PB Hungária Kanizsai Uszodai Sárkányhajó Versenyt – mondta el Tuboly Kinga, a KTE titkára.

A szabadvízi versengéstől eltérően az uszoda 33 méteres nagymedencéjének vizében csupán egyetlen sárkányhajó lebeg majd, az egymással versenyző hatfős csapatok ebben ülnek, mégpedig egymással szemben. A 12 méteres hajó utolsó három-három padján helyet foglaló csapattagok feladata az, hogy "eltolják" egymást, s az győz, aki a lapátolással előbb tudja két méter távolságra elmozdítani a vízi járművet.

A futamok mellett minden csapat testzsírmérésen vesz részt, kvízkérdésekre kell felelnie, és rátermettségét kell bizonyítania a versenykajak „megülésében”.

Tuboly Kinga hozzátette: a hely befogadóképessége miatt legfeljebb 50 csapat nevezését tudják elfogadni a január 28-án sorra kerülő sajátos versenyre. A megrendezésével pedig az a céljuk, hogy a tél közepén felelevenítsék a sárkányhajózás élményét, népszerűsítsék a sportágat, és a kísérőprogramok segítségével a verseny nézőinek is élményt kínáljanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.