Ürülékszag terjengett a kávézóban

Borús napra ébredtek a leicesteri macskabarátok, az angol város cicakávézóját ugyanis a helyiségben uralkodó szörnyű higiénés állapotokra hivatkozva bezáratták.

A Cats, Cakes and Coffee (Macskák, Sütik és Kávé) két hónapja nyitotta meg kapuit azok előtt, akik egyszerre szerettek volna hódolni a kávézás és a cicasimogatás szenvedélyének. A vendégek azonban több alkalommal is panaszt tettek a városi tanácsnál, így a napokban közegészségügyi ellenőrzést tartottak a kávézóban, amely a lehető legrosszabb értékelést kapta.

A leicesteri De Montfort Egyetem rektora maga is betért a kávézóba. Dominic Shellard Twitteren azt írta, hogy „elképesztő ürülékszag uralkodott", s rendkívül „felkavaró" élményben volt része. A hely tulajdonosa, Lisa Rivers szerint a higiénés állapotokkal sosem volt probléma, s a „macskák is boldogok voltak". A BBC által idézett Rivers úgy véli, a közegészségügyi ellenőr csupán azért pontozta le a kávézót, mert nem nyújtott be minden szükséges papírt.

A világ első cicakávézója 1998-ban nyílt meg Tajvanon, az elmúlt közel két évtizedben pedig a világ számos városában – Budapesten is – követték a példát. Egyes állatvédő szervezetek azonban a kezdetektől ellenzik az ilyesfajta kávézókat, mert aggályosnak tartják, hogy sok macskát tartanak szűk helyen, és az állatokat számukra idegen emberek szeretgetik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.