Ürülékből akart aranyat csinálni - nem sikerült

Paul Moran ír fiatalember igen különleges kísérlettel hívta fel magára a figyelmet: saját ürülékéből próbált aranyat csinálni. Pech, eközben felgyújtotta a lakását.

Paul Moran furcsa alkímiával kapcsolatos kísérletei gyújtogatásba torkolltak, amikor véletlenül felgyújtotta saját lakását, miközben egy elektromos melegítő segítségségével próbált aranyat csinálni saját ürülékéből - számol be az esetről a The Belfast Telegraph.

A 30 éves fiatalember az észak-írországi Enniskillenben, egy lakótelepen élt, és közel 4800 dolláros kárt okozott saját lakásában. Az eset még tavaly júliusban történt, reggel 7.12-kor értesítették a tűzoltókat, akik azonnal a helyszínre siettek. Az egyik kiérkező rendőr véletlenül meghallotta, amint Moran azt mondta valakinek, trágyát tett az elektromos melegítő alá.

"Elég bizarr, hogy megpróbált ürülékből és szemétből aranyat csinálni. Érdekes kísérlet volt arra, hogy valóra váltsa az alkimista álmát, de nem járt sikerrel." - mondta McFarland bíró.

Morant gyújtogatással és közveszély okozásával vádolják. A férit 3 hónap letöltendő börtönbüntetésre, majd további egy év felfüggesztettre ítélte a bíróság.

Ügyvédje, Des Fahy egyetért azzal, hogy az ügy körülményei meglehetősen bizarrak. Azt mondta, Moran intelligens férfi, de az utóbbi években drogproblémákkal küzdött.



 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.