A bokájára varrták vissza egy férfi kezét

Az unortodox módszer áthidaló megoldás volt, mielőtt a kézfejet újra a karra műtötték vissza.

A kínai gyári munkásnak a bal kézfejét vágta le egy munkagép. A férfi azonnal a kórházba sietett a baleset után, ahol a sebészek közölték vele, nem tudják azonnal visszavarrni a testrészt, mert az elvágott idegeknek és inaknak gyógyulási időre van szükségük. A gyári munkás kezét így ideiglenesen rávarrták a bokájára, hogy életben tartsák a testrészt mindaddig, amíg a karja készen áll újra befogadni – számol be az unortodox orvosi beavatkozásról az Independent.

Az egyik sebész a Telegraphnak elmondta, hogy normál hőmérsékleten a levágott ujjaknak 10 órán belül vérhez kell jutniuk, de nagyobb testrészeknél jóval kevesebb idő áll rendelkezésre a megmentésükhöz. „Ha a végtag hosszú ideig nem jut vérhez, akkor a szövetek elhalnak" – magyarázta az orvos.

Nem ez az első eset, hogy kínai orvosok így próbálnak megmenteni egy levágott végtagot. 2013-ban egy hasonló módszerrel mentették meg egy gyári munkás kezét.

A mostani műtét egyébként sikerrel zárult, a férfi ujjai már éreznek, de további rehabilitációra lesz szüksége, hogy kezét újra normálisan használni tudja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.