Újszülöttet hagytak a békéscsabai inkubátorban

Egészséges újszülött kislányt hagytak kedd reggelre a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház babamentő inkubátorában ­– írja a behir.hu.

Kedden, 6 óra 15-kor jelzett a kórház babamentő inkubátorának riasztója. A gyermekosztály munkatársai azonnal a főbejárathoz siettek, ahol egy újszülött kislányt találtak. A babát előbb a szülészetre, majd a gyermekosztályra vitték, ahol ismét inkubátorba tették, hogy felmelegedjen – írja a békéscsabai hírportál.

A kislány jól van, a kórház dolgozóitól a Karácsonyi Anikó nevet kapta. A picit gondozott állapotban, felöltöztetve helyezték bele a babamentőbe, az előzetes vizsgálatok szerint időre született és teljesen egészséges.

Baji Sándor, a Dr. Réthy Pál Kórház Gyermek Osztályának osztályvezető főorvosa a lapnak elmondta, hogy Anikó idén már a harmadik baba, akit az intézmény kihelyezett inkubátorában hagytak. A babamentőt 2006-ban helyezték el a kórház főbejáratánál, azóta nyolc kisbabát találtak benne.

Az inkubátor használata anonim, az anyának nagyjából hat perce van elbúcsúzni a gyermekétől, mielőtt a riasztó jelez a kórház dolgozóinak.

Az ilyenkor szokásos gyámügyi eljárás menetrendje szerint az inkubátorban hagyás után a vérszerinti szülők még hat hétig jelentkezhetnek gyermekükért, ha nem teszik, a baba nevelőszülőkhöz, majd örökbefogadó szülőkhöz kerül. A békéscsabai kórházban még nem fordult elő, hogy egy babáért visszamentek volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.