Újra összeáll a Monty Python

A legendás társulat öt tagja jövőre Londonban még egyszer összeáll - erősítette meg a BBC-nek Terry Jones, a társulat egyik tagja.

“Nagyon izgatott vagyok, remélem, keresünk vele egy csomó pénzt. Végre kifizethetném a lakáshitelemet!" - viccelődött Terry Jones a BBC riporterével. 

Azt, hogy a csoport újra összeáll, hivatalosan várhatóan csütörtökön jelentik be egy londoni sajtótájékoztatón, amelyen John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin és Terry Jones is jelen lesz, hatodik társuk, Graham Chapman 1989-ben hunyt el. 

A társulat öt tagja utoljára 1998-ban, az Aspeni Humorfesztiválon játszott együtt, ahova egy urnában magukkal vitték Chapman porát is, néhányan pedig közreműködtek A hal neve: Wanda című játékfilmben, de azóta külön utakon jártak, és egyenként is sikeres karrierrel büszkélkedhetnek. Az összeállásra vonatkozóan mindeddig tagadóan vagy kiterően válaszolgattak.

A groteszk humorú brit csapat az 1969-ben indult Monty Python Repülő Cirkusza című tévésorozattal futott be igazán. Később olyan világszerte nagy sikert aratott filmeket készítettek, mint a Gyalog galopp (1975) vagy a Brian élete (1979). Az 1983-as Monty Python: Az élet értelme című film elnyerte a cannes-i filmfesztiválon a zsűri nagydíját.

A csütörtöki sajtótájékoztatót a The Playhouse Theatre épületében tartják a londoni West Enden, ott, ahol a társulat Gyalog galopp című filmje alapján készült, Spamalot című musicalt is játsszák. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.