Újra itt a tél

Az ország keleti részén több helyen havazik, másutt havas esőre, esőre kell számítani. Marad a borult, hideg idő.

Csütörtökön felhős, borongós időre van kilátás, a Dunántúli déli, délnyugati részén gyenge eső, kezdetben délnyugaton akár ónos szitálás is kialakulhat, az északi tájakon pedig időnként szállingózhat a hó. Hajnalban -4 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet, délután -2 és +6 fok várható, a déli tájakon lesz az enyhébb idő - írja előrejelzésében az Időkép.hu,

Miskolcon már havazik
Miskolc, 2014. január 23. Behavazott háztetők Miskolcon 2014. január 23-án. MTI Fotó: Vajda János

Óvatosan az utakon!

A Jászság, a Hortobágy, a Hajdúság és a Nyírség területén szerda este óta változó intenzitással havazik, Eger körzetében és a Mátrában hódara hull. Gyengén havazik az M3-as és az M35-ös autópálya mentén is. 

Az érintett körzetekben a fő- és mellékutakon vékony rétegben havas vagy latyakos a burkolat az Útinform tájékoztatása szerint. A Duna vonalától keletre szinte mindenhol vizes, vagy sónedves az utak felülete. 

A Dunántúl nyugati peremén is sónedves a burkolat, míg Vasvár környékén nyálkás szakaszokra kell számítani. A megelőző szórásnak köszönhetően lefagyás nem alakult ki, bár a levegő hőmérséklete fagypont alá csökkent.

Néhol párás a levegő, köd csak Békéscsaba körzetében zavarja a közlekedést. Párásság miatt korlátozott a látás Esztergom, Jászberény, Debrecen és Nyírbátor körzetében. 

Általában szélcsend van, vagy gyenge szél fúj - írja az Útinform.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.