Újra elindul a lillafüredi mikulásvonat

Idén is elindul a lillafüredi mikulásvonat, a hozzákapcsolódó rendezvény, az interaktív mesejáték egyre népszerűbb: míg 2003-ban négyezren váltottak jegyet a mikulásvonatra, addig tavaly már 17,5 ezren.

A gyerekek nagy örömére ismét jár mikulásvonat Miskolc és Lillafüred között. Idén november 26-a és december 16-a között naponta négyszer szállítja a kicsiket és nagyokat a kisvonat a Mikulás lillafüredi mesebirodalmába - adta hírül a rendezvény honlapja. A vonatot a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány az Északerdő Zrt.-vel együttműködve indítja útjára.

A program felejthetetlen élményt szeretne nyújtani a gyermekeknek a Mikulás meseszép, varázslatos világában. Minden kocsiban jelmezbe öltözött középiskolás diákok várják őket, és az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra.

Lillafüreden, a mesebirodalom kapujánál maga a Mikulás köszönti a kicsiket, jelmezbe öltözött szereplők közreműködésével pedig interaktív mesejátékba vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban. Természetesen minden gyermek megkapja a várva várt mikuláscsomagot a zenélő kincses ládából. A program időtartama utazással együtt két óra.

A 2006-ban Miskolc nívódíjával elismert rendezvény évről évre népszerűbb. Míg 2003-ban négyezren váltottak jegyet a mikulásvonatra, addig tavaly már 17,5 ezren. A sikerről a Lillafüredi Állami Erdei Vasút dolgozói, miskolci középiskolák, több mint 80 intézmény és gazdálkodó szervezet, továbbá számos önkéntes gondoskodik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.