Újra nyomoznak Ophélie ügyében

Néhány új információ miatt a rendőrség ismét nyomoz a 2008 decemberében eltűnt, majd holtan előkerült francia diáklány, Ophélie Bretnacher ügyében. Az ügyészség április 8-ig hosszabbította meg a nyomozást, a rendőrség nem árulta el, milyen új nyom miatt folyik a vizsgálódás.

Halála még mindig rejtély Móricz Simon / Népszabadság

A Blikk úgy tudja, az akták elemzésekor felmerült néhány ellentmondás a kihallgatott tanúk vallomásai között, ideértve a lány olasz barátja, Paolo Pierre vallomásait is. A fiatalember viselkedése már korábban is gyanús volt a rendőröknek, Pierre például annak ellenére elutazott az országból Ophélie eltűnésének napján, hogy ismerőseitől megtudta: a lánynak nyoma veszett. Ezt később azzal magyarázta, hogy előre lefoglalt repülőjegye volt. Ezt követően két éven át gyakorlatilag nem tudtak a nyomára bukkanni, hiába kereste a férfit az olasz és a magyar rendőrség is, már körözés is volt ellene. Végül egy igazoltatás alkalmával kapták el.

A francia diáklány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra. Utoljára 2008. december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan egyedül indult hazafelé, majd a Lánchídnál nyoma veszett. A holttestére 2009. február 12-én, a Csepel-sziget egyik öblében hajósok találtak rá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.