Újra kinyit a világ leghíresebb étterme

Újra megnyitja kapuit a világ egyik leghíresebb étterme, az El Bulli. A legendás éttermet 2011-ben zárta be tulajdonosa, Ferran Adriá. Kilenc világhírű séf, három estén át készít különleges vacsorát a hatvan szerencsés vendég részére. Az El Bulli újjászületése nevet viselő eseményt az ötletadó Dani García marbellai éttermében rendezik meg március 7-től.

Ott lesz mások mellett a francia Pascal Barbot, az amerikai Grant Achatz és a német Thomas Bühner. Mindannyian három Michelin-csillaggal büszkélkedhetnek, és saját ételkreációikat mutatják majd be. A leghíresebb spanyol mesterszakácsok pedig arra vállalkoztak, hogy az El Bulli egykori választékából készítenek el néhányat, de saját stílusukban. A séfek összesen 22 Michelin-csillagot tudhatnak magukénak.

Az El Bulli fénykorában júniustól decemberig volt nyitva, az év másik felében pedig az új menüsoron dolgoztak. Ferran szakácsművészete a gasztronómiai avantgárd határait feszegette, az éttermet mégis ötször választotta meg a világ legjobbjának a brit The Restaurant nevű gasztronómiai magazin.

MTI
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.