Jótékonysági napot rendez Újpest a gyermekekért

Hagyományteremtő céllal jótékonysági családi napot szervez Újpest önkormányzata ezen a hétvég, mely egyben a gyermeknap megünneplésére is alkalmat ad.

Újpesti Családi Nap néven ünnepli a gyermekeket, egyúttal jótékonysági rendezvényeket is szervez a IV. kerület annak érdekében, hogy szorosabbra fűzze a helyiekkel való kapcsolatát, erősítve bennük a lokálpatrióta érzelmeket. Az egész napos rendezvény május 28-án lesz az újpesti víztorony melletti parkban.

Jóllehet a hónap utolsó hétvégéje minden évben a gyermekeké, a kerület ezúttal kibővíti az ünnepeltek körét, és a Találkozzunk többször nevű programsorozat következő állomásaként családi napot szervez Újpesten. Az esemény hagyományt teremt a városrészben, eddig ugyanis nem volt ilyen fesztivál. E napon kulturális, szórakoztató és gyermekműsorokkal, továbbá sportprogramokkal várják a látogatókat.

Az Újpesti Sajtó Szolgáltató Nonprofit Kft. lapunkkal azt is közölte, a hétvége más érdekességet is kínál: pénteken és szombat éjszakára díszkivilágítást kap a rendezvény helyszíne, Újpest emblematikus épülete, a víztorony.

Az egész napos ingyenes rendezvényen gazdag programkínálattal, délután és este pedig sztárparádéval várják a látogatókat.

A családi nap középpontban a jótékonyság áll. A tombolajegy ára és az önkormányzat sátrában elhelyezett pénzgyűjtő dobozba tett adomány a nehéz sorsú gyermekek javára érkezik. A tombolasorsolás fődíja egy laptop és egy hűtőszekrény, ezeken kívül számos értékes ajándék talál gazdára, elsősorban újpesti vállalkozások felajánlásával. A tombola bevétele mellett legalább 250 újpesti rászoruló gyermek számára még a fagyi is ingyen lesz, akárcsak a Smile-palacsinta.

Az egész napos rendezvény mottója: Összekovácsolni az újpestieket! Ennek jegyében az önkormányzat programját helyi cégek, vállalkozók segítik, bizonyítva, hogy a tradicionálisan lokálpatrióta település lakói napjainkban is képesek az összefogásra, ezúttal a gyermekek megsegítésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.