Újabb világhírű musicalből készülhet sikerfilm

Andrew Lloyd Webber, a musical alkotója szerint nem elképzelhetetlen, hogy a Macskákból legyen a következő nagy musical-filmes durranás. Az egyik nagy filmstúdió már meg is vette a jogokat.

A Nyomorultak sikerén felbuzdulva film készülhet a Broadway-történelem második leghosszabb ideig futó, de talán legismertebb musicaléből, a Macskákból, írja a Guardian a zeneszerző nyilatkozatára támaszkodva. Webber nagyon örülne, ha a Macskákból film készülne.

A Universal Pictures évekkel ezelőtt megvásárolta a musical jogait, de eddig valahogy nem volt tervben, hogy bármit is kezdjenek vele. Az idei Oscar-gálán viszont tarolt a tavaly év végén bemutatott Nyomorultak - Anne Hathaway például a legjobb női főszereplő díját kapta meg az alakításáért -, így a sikeren és a várható hatalmas bevételen felbuzdulva tárgyalások és fejtegetések indultak egy filmadaptáció esetleges megvalósításáról.

A Macskák 1981-ben debütált Londonban, 21 évig páratlan sikerrel futott. 2002-ben, 8949 előadás után vették le a műsorról a West Enden, de Nagy-Britannián kívül ma is óriási sikerrel fut.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.