Újabb tűzifaadományt oszt a nyíregyházi önkormányzat

Újabb tűzifaadományt oszt a rászorultaknak a nyíregyházi önkormányzat; a helyhatóság további 90 család fűtését segíti a hideg időben - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Az önkormányzat 450 mázsa fát vásárolt kedvezményesen a Nyírerdő Zrt.-től, amit a rászorulók kérelemre oszt szét a szociális ellátó rendszer segítségével - mondta Parillák Gabriella.

Hozzátette: a tűzifa soron kívüli szállításában a helyhatóság cégeinek járművei és dolgozói is közreműködnek.

A sajtóreferens emlékeztetett arra, hogy korábban kétezer mázsa tűzifát gyűjtöttek össze az önkormányzati tulajdonban lévő városüzemeltetési és vagyonkezelő kft. munkatársai a város erdeiben és fás területein, amelyet szintén a hátrányos helyzetű családok között osztottak szét adományként december végétől. A jelentős mennyiségű tűzifát mintegy 400 rászoruló családhoz juttatták el február elejéig.

A két hete tartó hideg miatt - a hőmérséklet éjszakánként rendre mínusz 10 Celsius-fok alatt van Nyíregyházán - nem csökken a tűzifát kérők száma, így az önkormányzat a Nyírerdő Zrt.-vel való jó kapcsolatának köszönhetően további tüzelőanyag-adománnyal segíthet a rászorulókon.

Parillák Gabriella szólt arról is, hogy az nyíregyházi polgármesteri hivatal szociális osztálya - együttműködve a helyi Humán-Net Alapítvánnyal, a Periféria Egyesülettel, az evangélikus egyház Oltalom Szeretet Szolgálatával, a református egyház Joób Olivér Szeretet Intézményével, valamint a Szociális Gondozási és a Gyermekjóléti Központtal - a hideg időben fokozottan figyel a krízishelyzetben lévőkre. A sajtóreferens kiemelte: az összehangolt segítségadásnak köszönhetően a 120 ezres nagyvárosban eddig nem történt haláleset a rendkívüli és hosszan tartó, kemény hidegben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.