Újabb két fagyhalál Borsodban

Újabb két ember szenvedett fagyhalált a hét elején Borsod-Abaúj-Zemplénben, ezzel tizennyolcra növekedett (október közepétől) a hideg miatti áldozatok száma a megyében. A hiedelemmel ellentétben, lakásukban hűltek ki a legtöbben, nem az utcán.

Harsányban egy 57 éves helyi férfira szociális munkások találtak rá kedden holtan a lakásában. A szomszédok elmondása alapján az elhunyt nem fűtött a lakásban, és rossz szociális körülmények között élt, tájékoztatta  a távirati irodát Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Pácinban pedig egy 61 éves férfi holttestét találták meg hétfőn - az előző esethez hasonló körülmények között. A szomszéd elmondása alapján a házban évek óta nem volt fűtés, amit a helyszíni szemle során beszerzett adatok is igazoltak. Nem volt sem tűzifa, sem pedig más fűtőanyag a portán.

A halálesetek oka a beszerzett orvosi szakvélemények alapján mindkét esetben a kihűlés volt. A rendkívüli halálesetek kapcsán megindított eljárásokban idegenkezűségre utaló nyomok nem merültek fel. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a megyében a kihűlés áldozatainak csaknem 80 százalékát fűtetlen lakásában, vagy házának udvarán érte a halál. A közhiedelemmel ellentétben a kihűléses halálesetek kisebb része történt közterületen, az elhunytak közül mindössze egy volt hajléktalan.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.