Újabb két enyingi őrizetben

Már tizenegyen vannak őrizetben azok közül az enyingi romák közül, akiket a rendőrség csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsít. Tegnap ketten önként adták fel magukat: a gyanú szerint ők is részt vettek szombaton este az enyingi benzinkúton egy hat-hét személyautóból álló konvoj megtámadásában. Személyi sérülés nem történt, ám a gépkocsikban feltehetőleg anyagi kár keletkezett.

A garázda fiatalokat a Hír TV stábjának felvételei buktatták le, mivel az enyingi támadók eredetileg sértettként próbálták magukat beállítani, ám a felvételek azt igazolták, hogy valójában a helyiek kezdeményezték az incidenst.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre válaszolva elmondta: a vasárnap elfogott és a hétfőn önként jelentkező személyeken kívül további gyanúsítások is várhatók az ügyben, valamint kezdeményezni fogják az őrizetbe vett enyingiek előzetes letartóztatását. A sértettek – köztük egy szerb rendszámú kisbusz utasai – mostanáig nem jelentkeztek a rend-őrségen, így őket továbbra is keresi a rendőrség.

Megkerestük az enyingi benzinkút üzemeltetőjét, akit nem csak a szombat esti incidensről szerettünk volna megkérdezni. Ő azonban nem kívánt nyilatkozni. Így arra sem kaptunk választ tőle, hogy a sajtóban csak enyingi banda néven emlegetett társaság tagjai – köztük a veszprémi Cozma-gyilkosságban való részvétellel meggyanúsított Raffael Sándor, Sztojka Iván, valamint Németh Győző – állandó vendégeknek számítanak-e a töltőállomás presszójában, s korábban előfordult-e már a szombatihoz hasonló konfliktus.

Sesum-ot hazaengedték a kórházból

Hétfőn kiengedték a veszprémi kórházból Zsarko Sesumot, az MKB-Veszprém szerb irányítóját, aki egy héttel ezelőtt súlyos fejsérülést szenvedett a Patrióta lokál előtti késelés során. Rácz Jenő, a megyei kórház főigazgatója kérdésünkre válaszolva elmondta: Sesum jó általános álla-potban van, nem szorul további kór-házi ápolásra, mostantól hetente kell kontrollra járnia. Információink szerint egyébként a sportoló már tegnap hazautazott Szerbiába. Mint megtudtuk, a vesén szúrt horvát kapus, Ivan Pesics állapota is javult, Rácz Jenő tájékoztatása szerint a hét második felére tervezett varratszedést követően őt Zágrábba szállítják majd, ahol további kórházi kezelés vár rá.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.