Újabb híresség választotta megelőzésnek a mellműtétet

A 45 éves énekesnő azután döntött a dupla maszektómia mellett, hogy nyáron másodszor is legyőzte a mellrákot. Anastacia közleményben számolt be minderről rajongóinak.

Az énekesnőnél először 2003-ban diagnosztizálták a rettegett betegséget, amikor állandó hátfájása miatt mellkísebbítő műtét mellett döntött és orvosai a beavatkozás előtt mammográfiát végeztek. Anastacia azonnal lemondta a koncertjeit, hogy teljes erejével a gyógyulásra koncentrálhasson, a műtét után több hónapon át sugárkezelést is kapott.

Anastacia fellép a Thomas Gottschalk showban
Anastacia fellép a Thomas Gottschalk showban

A betegséggel való küzdelem nagyon megviselte a dívát,  2005-ben a brit The Box zenei csatornának azt mondta, a hangja veszített az erejéből, és éveknek kellett eltelniük, míg olyan dalokat tudott írni, amikkel elégedett. A mellrák elsősorban az idősebb nők betegségeként él a köztudatban, ezért az énekesnő létrehozott egy alapítványt is, ami a fiatalok tájékoztatását tűzte ki célul.

A 45 éves sztár idén februárban bejelentette, hogy újra mellrákban szenved. A felépülés ezúttal viszonylag rövid ideig tartott, ugyanis hamar diagnosztizálták a betegséget, Anastacia júliusban már azt közölte Twitter-oldalán, hogy ismét sikerült legyőznie a rákot.

Az énekenső a mellrák-megelőzési hónap kapcsán újabb bejelentést tett: két hosszú és fájdalmas közdelem után a melleltávolítás mellett döntött - írja a Daily Mail.

"Nem sokkal ezelőtt másodszor diagnosztizálták nálam a mellrákot, de most már a felépülés végső szakaszában vagyok, dupla maszektómia után. Nem volt könnyű az út idáig, de immár készen vagyok arra, hogy új fejezet kezdődjön az életemben. A korai felismerés kétszer mentette meg az életemet. Folytatni fogom a harcot és hallatni fogom a hangom, ahol csak lehet" - írta közleményében Anastacia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.