Újabb gyanú a Baunok-ügyben

Újabb bűncselekménnyel gyanúsították meg a Baunok házaspár egyik feltételezett gyilkosát, M. Bélát. A férfi a nyomozóhatóság elfogultságára hivatkozva nem tett vallomást.

A férfit hétfőn felfegyverkezve csoportosan elkövetett magánlaksértés alapos gyanúja miatt hallgatták volna ki, ám az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított nem működött együtt a nyomozókkal - írja a Blikk.

Ennek ellenére a gyanúsítást közölték, így kiderült, hogy a rendőrök szerint a három férfi (M. Béla, M. Tibor és H. Szabolcs) megfenyegette Baunokékat, mire a később kivégzett házaspár velük ment. Hogy milyen fegyvert használtak, arról nem volt szó.

– Megpanaszoltuk a gyanúsítást. Nem kívánunk olyan nyomozó hatóságnak vallomást tenni, amelyik szerintünk elfogult. Amennyiben áthelyezik az ügyet egy másik megyébe, ezt is megtesszük – mondta dr. Tasi Judit ügyvéd, aki korábban már kérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy helyezze át az ügyet máshova. Azonban ezt a kérelmét elutasították.

Baunok István (60†) és felesége, Baunokné Hidvégi Julianna (61†) tavaly november 17-én tűnt el a szolnoki házukból, holttestüket december 6-án Újszász határában, egy használaton kívüli kútban találták meg.

Az ügyben előbb december 5-én az újszászi M. Bélát helyezték előzetes letartóztatásba. A 36 éves nagytarcsai Herczku Szabolcs és az ugyancsak 36 éves újszászi M. Tibor ellen pedig körözés volt érvényben, ők december 8-án önként jelentkeztek a rendőrségen. Őrizetbe vételük után december 9-én elrendelték az előzetes letartóztatásukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.