Újabb buszsávok nyílnak meg a kerékpárosoknak

Tíz helyen nyitja meg a buszsávot a kerékpárosok előtt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - mondta Vitézy Dávid vezérigazgató szerdán a fővárosban.

Mint emlékeztetett, először az I. kerületben, a Mészáros utcában vezették be a rendszert és az eddigi tapasztalatok szerint bevált a változtatás. Augusztusban az I. kerületi Fő utcában, az V. kerületben, a József Attila utca-Széchenyi tér útvonalon, illetve a Ferdinánd híd Izabella utcai lehajtóján, a Szent István körút, a Király utca, a Wesselényi utca, a Dohány utca, a Damjanich utca, a Dózsa György út és a Hengermalom út egy-egy szakaszán.

Vitézy Dávid szólt arról, hogy csak azokon a helyszíneken engedik meg a kerékpárok közlekedését, ahol elég széles a buszsáv, és nem túl sűrű a forgalom, emiatt például a Rákóczi úton biztosan nem vezetik be azt.

A BKK vezérigazgatója szerint az intézkedés nyomán a kerékpárosok, a buszok és az autósok is biztonságosabban közlekedhetnek, és pozitív fogadtatása esetén további buszsávokat nyitnak meg a kerékpárosok előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.