Újabb bombát találtak Zalaegerszegen

A második világháborús robbanószerkezeteket találtak a tűzszerészek egy másik utcában lévő családi házban is. Hétfő este egy ember halálát okozta egy detonáció, melyben súlyosan megsérült egy 19 éves fiatalember.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: egy újabb családi háznál is lőszereket, lövedékeket találtak a rendőrök, ezért újabb területeken kezdték meg a helyszínlést és a lezárást. Salamon Róbert a nyomozás érdekeire hivatkozva részleteket nem közölt, csak annyit mondott, hogy az épület egy másik utcában van.

Az ügyben robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt indult nyomozás
Zalaegerszeg, 2011. március 8. A Magyar Honvédség tűzszerészei védőruhát vesznek fel a Zalaegerszeg közelében lévő Botfán, ahol eddig ismeretlen okból robbanás történt 2011. március 7-én., melynek következtében a detonációtól egy 44 éves férfi meghalt, fia súlyosan megsérült, az épületrész pedig összedőlt. Helyszíni információk szerint az áldozat gyűjtő volt, aki több háborús lőszert, lövedéket is tartott otthonában. Feltételezések szerint egy robbanóeszközt szerelhetett szét, amikor a detonáció történt. A környéket 100 méteres körzetben lezárták. MTI Fotó: Varga György

A rendőrségi és honvédségi tűzszerészek már harmadik napja folytatják a kutatást és a mentesítést annál a zalaegerszegi háznál, amelynek melléképületében a hétfő esti robbanás történt.

A tűzszerészek csak aprólékos munkával tudják is összegyűjteni a család tulajdonában lévő hegyi borospincében, a lakóházban és az ahhoz tartozó, összedőlt melléképületben talált több száz robbanóeszközt. Ezek egy részét kedden már elszállították és megsemmisítették.

A szóvivő szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a kutatás harmadik napján sem tudják befejezni a feladatot. Egyelőre azt sem lehet még tudni, hogy pontosan mi okozta a robbanást.
Az ügyben robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt indult nyomozás.

(Forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.