Cozma-ügy: újabb belső vizsgálat a rendőrségnél

Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn bejelentette, hogy vizsgálatot rendelt el tisztázandó, hány rendőr tartózkodott a Marian Cozma halálával végződött verekedés idején a veszprémi Patriótában.

Lapunk információi szerint több szolgálaton kívüli rendőr és egy bírónő is szórakozott a bűntény idején a Patriótában. Bencze azt mondta: tudott arról, hogy a bűntény után kihallgatott több mint 70 tanú között rendőrök is voltak. A vizsgálatnak, amelyet az altábornagy reményei szerint még a héten lezárul, azt kell tisztáznia, hogy milyen minőségben voltak ott a rendőrök (felröppentek uganis olyan hírek, hogy néhányan amolyan biztonsági emberként dolgoztak a szórakozóhelyen), s hogy megtették-e mindazt, amit a rendbontás észlelése esetén tenniük kellett.

Ez sorrendben a harmadik belső viszgálat a Cozma-gyilkosság óta a rendőrségen. Az elsőt akkor rendelte el az országos rendőrfőkpaitány, amikor kiderült, félretájékoztatták, ezért valótlanul állította azt a parlament rendészeti bizottság előtt, hogy azért késlekedett a rendőrség két gyanúsított körözésének elrendelésével, mert nem érték el az ügyeletes bírót. Emiatt Veszprém megye főkapitánya írásos figyelmeztetést kapott.

A második vizsgálat a tavalyi, siófoki "felvonulás" miatt rendelte el Bencze József miután kiderült, bár többen jelezték a kigyúrt emberek erődemonstrációját, a rendőrség nem lépett az ügyben. A siófoki felvonulók között volt a Cozma-gyilkosságban érintett banda számos tagja. A felvonulás pedig lényegében egy erődemonstráció volt, miután a helyi vendéglátósok nem az enyingi társaságot bízták meg a terület és az ott lévő szórakozóhelyek őrzésével.

Bencze József a Népszabadságnak azt modnta: reményei szerint mindkét vizsgálat lezárul a hétvégéig. Addig arra a kérdésre sem kíván válaszolni, hogy az állítólag a bűntény idején szintén a Patriótában szórakozó íbrónőt megtalálták-e már, jelentkezett-e, s tett-e vallomást?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.