Újabb magyar áldozata van a H1N1 vírusnak

Egy 55 éves férfi az újabb áldozata az idei influenza-járványnak, ő a második olyan beteg a szolnoki megyei kórházban, akinél igazolódott a H1N1 vírus-fertőzés.

Az influenza súlyos szövődményével, kétoldali tüdőgyulladással kezelték a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház intenzív osztályán a kedden meghalt férfit - tudta meg a Népszabadság. Az MTI információja szerint ő az idei influenzajárványnak a második áldozata a megyében. A beteg már nyolc napja lélegeztetőgépre szorult, pedig nem volt krónikus vagy egyéb olyan betegsége, amely a súlyos szövödmények kialakulását segíthette volna.

Az országos tiszti főorvos szerdán azt közölte, hogy a jelenlegi szezonban már 18 influenzás megbetegedéssel összefüggésbe hozható halálesetről értesült az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

A helyzet pardoxona, hogy míg az állami készletgazdálkodási intézet raktáraiban még mindig több százezer ampulla védőoltás van, amely akár térítésmentesen is kérhető lenne, a hazai orvosok a tavaly február közepéig beadott védőoltások harmadát sem osztották ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.