Újabb világsztárok forgatnak Budapesten

A Trónok harca sztárja, Sean Bean is csatlakozott a Marson játszódó új Ridley Scott-sci-fi szereposztásához, amit a hírek szerint nagyrészt Budapesten fognak forgatni.
A The Martian című filmben Matt Damon alakít bajba került űrhajóst, aki csapdába kerül egy marsi kolónián, és azért küzd, hogy életben maradjon, amíg a NASA esetleg mentőexpedíciót indít érte. Kate Mara, Jeff Daniels, Michael Pena, Kristen Wiig és Jessica Chastain is látható majd a mozikban jövő novemberben debütáló filmben. Bean a NASA repülési igazgatóját játssza - írja a The Hollywood Reporter.

A Szárnyas fejvadász és A nyolcadik utas: a Halál rendezője a produceri munkán Simon Kinberggel és Aditya Sooddal osztozik. Andy Weir A marsi című nagy sikerű regénye nyomán Drew Goddard írta a forgatókönyvet.

A forgatások várhatóan novemberben kezdődnek, a helyszín pedig többnyire a magyar főváros lesz. „Azt hiszem, Budapesten fogunk forgatni” - mondta el Scott még augusztusban az Entertainment Weeklynek. A vörös bolygón játszódó jelenetek helyszínéül Jordánia dél-nyugati részén található természetvédelmi területet, a Rum vádit választották a készítők. A terület - amelynek hegységeit vörös homokkő és gránit alkotja - kedvelt forgatási helyszín, az Arábiai Lawrence, A vörös bolygó vagy például A sivatag rabjai című filmeket is itt forgatták.

Sean Bean jelenleg a TNT csatorna Legends című idén indult krimisorozatában játszik főszerepet, emellett feltűnik majd 2015 februárjában a Wachovski testvérek Jupiter felemelkedése című sci-fijében is, és mostanában fejezte be a munkát a Pixels című Adam Sandler-vígjátékban, amelyet jövő nyáron mutatnak be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.