Újabb kisbölény született Magyarországon

Újabb kisbölény született a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában: az augusztus 20-án világra jött kis bikaborjú egészséges, és máris érdeklődve figyeli a látogatókat - tájékoztatta a nemzeti park kedden az MTI-t.
Mint felidézték, az állatparkba a 2014-es nyitáskor került két európai bölény. A Policht névre hallgató bikának és a Kada nevű tehénnek tavaly júliusban született meg első utódja, a Szittya névre keresztelt borjú. Az állat azóta az Őrségi Nemzeti Parkban él, és a szakemberek reménye szerint ő lesz majd az ottani bölényállomány "ősatyja".

A világban ma már rendkívül kevés, mintegy 4500 tisztavérű európai bölény él, valamennyien a lengyelországi Bialowieza Nemzeti Park bölényrezervátumából származnak, amely az európai fajvédelmi program fontos területe.

Az új jövevénynek egyelőre nincs hivatalos neve. Annyi azonban bizonyos, hogy "Sz" betűvel kezdődik majd, mivel a fajvédelmi program keretében ezt a kódot kapta a Nemzeti Park a lengyel rezervátumtól - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.