Újabb hülyeség terjed a Facebookon

„Lehetséges ugyan, hogy van víz a Marson, de ne higgy el mindent, amit az interneten olvasol. A Facebook ingyenes és midig is az lesz. És ez a dolog egy jogi nyilatkozat másolásáról és beillesztéséről csak kamu" – írták a Facebook üzemeltetői egy rémhírre reagálva, miszerint az adatbiztonságért mostantól fizetni kell a legnagyobb közösségi portálon.

Forrás: Facebook

Az angol nyelvű sajtó már felkapta, de a magyar felhasználók még aligha találkozhattak azzal a felhívással, miszerint a Facebook pénzt kér a felhasználóitól cserébe azért, hogy ne tegyen mindent nyilvánossá az adatlapokon, beleértve a törölt fotókat és üzeneteket.

A hoax 5,99 dolláros/fontos/eurós havidíjról ír, ám felkínál egy kiskaput is: aki kimásolja és posztolja ezt az üzenetet, az továbbra is megtarthatja magának a privát tartalmait, ingyen.

A kamuhírt sok korábbihoz hasonlóan milliók osztották meg, holott számtalanszor felhívták már a netezők figyelmét arra, hogy az ilyen üzenetek mindig hazudnak, ahogy nem lehet pusztán megosztásokkal és lájkokkal beteg gyereket megmenteni és a levélláncok megszakítása sem járt tragikus következményekkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.