Újabb életet követelt a Yellowstone leghalálosabb látványossága

Egy húszas éveiben járó férfit kerestek a Yellowstone Nemzeti Parkban szerdán, aki letért a turisták számára kijelölt útról. A park illetékesei attól tartottak, hogy beleesett egy hőforrásba, és életét vesztette.

A 23 éves Colin Nathaniel Scott kedden tűnt el. A vadőrök nagy erőkkel keresték, bár a park kiadott közleményében már akkor valószínűsítették, hogy nincs életben. 

„Csak annyit tudunk, hogy valaki van a hőforrásokban” – erősítette meg a The Huffington Post értesülését Charissa Reid, a Yellowstone szóvivője. Hozzátette: a keresés nagy erőkkel folyik. 

Csütörtök reggelre bebizonyosodott, hogy Scott belezuhant a Norris Geyser Basin körzet egyik hőforrásába. A hatóságok most megpróbálják kihozni a testet a forráspont körüli vízből, azonban egyelőre nem sikerült elérniük.

A Norris Geyser Basin a legrégebbi és legforróbb, egyúttal a legdinamikusabb geotermikus terület a nemzeti parkban
A Norris Geyser Basin a legrégebbi és legforróbb, egyúttal a legdinamikusabb geotermikus terület a nemzeti parkban
Jim Urquhart / Reuters

Az eset három és fél négy között történt a Norris Geyser Basin közelében. A férfi és testvére 200 méterre térhetett le a kijelölt útról. Az ösvények a látogatók és a Yellowstone különleges geotermikus képződményeinek védelmét egyaránt szolgálják. Az utakról tilos letérni.

A park honlapja szerint a hőforrások több emberéletet követeltek már a Yellowstone-ban bármelyik más természeti képződménynél. A Norris Geyser Basin a legrégebbi és legforróbb, egyúttal a legdinamikusabb geotermikus terület a nemzeti parkban. A hőforrásai közül alig akad olyan, amely forráspont alatti lenne. A forró víz fölött néha csak egészen vékony sziklaréteg húzódik.

„Nagyon törékeny a kő, és olyan vékony, mint a jég” – magyarázta a szóvivő.

Szombaton egy 13 éves fiú szenvedett égési sérüléseket, mikor az őt vivő édesapja belecsúszott az egyik hőforrásba. A beszámolók szerint ők is letértek az ösvényről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.