Új Guinness-rekordokat állított fel a Rex Kutyaotthon Alapítvány

Guinness-rekorddal és új magyarországi rekordokkal hívta fel a figyelmet a felelős állattartásra a Rex Kutyaotthon Alapítvány az újpesti Rex Állatszigeten.

Az alapítvány munkatársai 6540 darab összegyűjtött plüssállatot számoltak össze szerdán Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátorának ellenőrzése és felügyelete mellett. Az Egyesült Államokban felállított eddigi csúcs 5884 darab összegyűjtött plüssállat volt. Az alapítvány a Guinness-rekordon kívül két új magyarországi rekordot is megdöntött: nemcsak a legtöbbet gyűjtötték össze, de nekik sikerült a legrövidebb idő alatt (14 perc 52 másodperc) prezentálniuk a plüss figurákat - közölte az alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

Az állatvédő szervezet akciója jótékonysági célokat is szolgál: a játékok nagy részét nehéz sorsú családokban élő gyermekeknek, valamint gyermekek rehabilitációjával foglalkozó intézményeknek ajándékozzák egy felelős állattartásról szóló előadás kíséretében. A tervek szerint a játékok közül a legkülönlegesebb darabok jövőre kiállításturnéra indulnak, és végül a Rex Állatsziget Plüssállat Múzeumába kerülnek. Az alapítvány ezzel is szeretné tudatosítani, hogy a könnyen gazdát cserélő plüssállatoktól eltérően az élő állatok nem játékszerek. A Guinness-rekord kísérletről és az összegyűjtött játékokról készült fotókat az érdeklődők megtekinthetik a Rex Alapítvány honlapján és Facebook oldalán, ahol szépségversenyt is hirdetnek közöttük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.