Új férfiasság kerestetik

A "férfiasság új modelljeit bátorító" önkormányzatok támogatására jelentett be félmillió eurós programot Bibiana Aido spanyol esélyegyenlőségi miniszter.

A konzervatív sajtó meglehetős szarkazmussal fogadta a 33 éves miniszternő kezdeményezését, amelynek célja új férfiasságmodellek, a nők iránt nagyobb tiszteletet tanúsító, "emancipált" fiatalkori magatartásformák bátorítása, a nők elleni "nemi alapú" erőszak csökkentése.

Az andalúziai Flamenco-egyesület egykori vezetője már más meghökkentő, vitatott kezdeményezésekkel is felhívta magára a figyelmet. Tavaly bejelentette például, hogy 1,4 millió euróért segélyvonalat hoznak létre olyan fiatal férfiak számára, akik félszegek, nem tudják, hogyan közeledjenek a nőkhöz.

A spanyol jobboldalt néhány hónapja a szocialista vezetésű Extremadura tartomány egy témába vágó újszerű kezdeményezése zaklatta fel: "Az öröm a saját kezedben van" mottóval az önkielégítésről indítottak szexuális nevelési kampányt fiatalok számára.

Az ellenzéki konzervatív Néppárt kormányra kerülése esetén megszüntetné Bibiana Aido fölöslegesnek tartott minisztériumát.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.