Új-Zélandon forgatják az Avatar folytatását

James Cameron hétfőn bejelentette, 2016 karácsonyára várható az Avatar következő része, melyet Új-Zélandon forgatnak majd. Azt is elárulta, már írják a forgatókönyveket és a látványtervezői munkák is folynak.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a 2009-es, 3 Oscar-díjat nyert Avatarhoz még három filmet forgatnak. Most az is kiderült, hogy az első film forgatásának helyszínére, Új-Zélandra tér vissza a rendező és a stáb.

Avatar: James Cameron régen sci-fi-jének következő része két év múlva kerül a mozikba
Avatar

Az Avatar-filmeket egyszerre fogják felvenni kilenc hónap alatt, a forgatás a tervek szerint 2015-ben kezdődik. Cameron azt is elmondta, hogy az első folytatás 2016 karácsonyára kerülhet a mozikba, a következő részek pedig 2017, majd 2018 végén.

„Izgalommal tölt el a hivatalos bejelentés, hogy az Avatar-filmek Új-Zélandon készülnek. Nagyszerű tapasztalatokat szereztünk itt az első film forgatásakor” - idézi a rendezőt a Yahoo hírportál. Cameron azt is elmondta, hogy az új-zélandi kormánnyal való megegyezés keretében 25 százalékos adóengedményre számíthat a produkció, a Lightstorm és a Twentieth Century Fox pedig legalább 423 millió dollárt költ el a filmekre a szigetországban, és hozzátette, hogy a kedvező gazdasági körülmények segíthetnek abban, hogy a három film költsége összesen egymilliárd dollár alatt maradjon.

A filmeket az eredeti epizódhoz hasonlóan ismét háromdimenziós technikával forgatja a rendező, és lesznek olyan jelenetek, amelyeket a hagyományos másodpercenként 24 képkocka sebességgel szemben 48 képkockás sebességgel rögzít majd, ahogy Peter Jackson tette A hobbit-filmek felvételekor.

John Key, Új-Zéland miniszterelnöke azt mondta, a bejelentés nagyszerű karácsonyi ajándék mindazoknak, akik a filmiparban dolgoznak, hiszen a produkció rengeteg munkahelyet biztosít majd a helyieknek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.