Új terepen hódít a pápa

Ferenc pápa regisztrált a legnépszerűbb képmegosztós közösségi oldalra, az Instagramra, szóval mostantól várhatjuk a szentszéki szelfiket is.

A pápa első instás képe nagy sikert aratott
A pápa első instás képe nagy sikert aratott
Instagram

A Twitteren 2012-óta aktív, 8,87 millió követővel rendelkező Ferenc pápa megosztotta első képeit az Instagramon, sőt, már egy videó is felkerült a profiljára.

A franciscus nevű profil valóban a pápához tartozik, nem úgy, mint azok a már korábban is létező fiókok, melyek visszaélnek a szentatya nevével vagy egyszerű rajongói képgyűjteményként működnek.

A pápa felbukkanását a legnépszerűbb fotómegosztó portálon sokan üdvözölték. Mark Zuckerberg a Facebookon írt egy rövid üdvözlő szöveget:

Isten hozta az Instagramon, Ferenc pápa! Nem számít, hogy mi a vallásunk, mindannyian inspirálódhatunk Ferenc pápa alázatából és könyörületességéből. Alig várom, hogy kövessem a pápát – és figyelhessem, ahogy folytatja a kegyelem, az egyenlőség és az igazságosság üzenetének terjesztését a világban.

Ferenc pápa beiktatása óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a tömegeket – és főleg a fiatalokat – ott szólítsa meg, ahol a legkönnyebb elérni őket, ahol igen sokat tartózkodnak: az interneten. Az Instagramon, három bejegyzés után, a pápának máris több mint 1,2 millió követője van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.