Új szót keresnek a női önkielégítésre

Egy svéd civil szervezet versenyt hirdet, hogy új szót találjanak a női önkielégítésre, mert szeretnék, ha a szexualitás pozitív oldalairól is szó essen, ne csak a negatívról, mint amilyen a nemi erőszak.

Kristina Ljungros, a szexuális felvilágosítással foglalkozó svéd civil szervezet, az RFSU, szóvivője elmondta, hogy egy nemzetközi versennyel szeretnék felhívni a szexualitás pozitív oldalaira az emberek figyelmét.

„A jó részére szeretnénk fokuszálni, a vágyra" - idézi Ljungrost a Huffington Post. Mint mondja, az utóbbi időben leginkább a szexualitás negatív aspektusáról esik szó, mint amilyen a nemi erőszak. „Amikor a maszturbálásról beszélünk, az emberek többsége azonnal a férfiakra gondoln, pedig gyakran a nők is csinálják. Ha nincs rá szavunk a nyelvben, mégis hogyan beszéljünk erről?"

Ljungros azt is elmondta, hogy szerte Svédországban beszélnek a versenyről, amit mindenképp örvendetesnek talál. „Az emberek egyetértenek abban, hogy valami hiányzik a svéd nyelvből. (...) Az, hogy a női önkielégítésre nincs általánosan használt szó, azt jelzi, hogy Svédországban még mindig nincs egyenlőség a két nem között. Talán ezzel a versennyel teszünk egy lépést, hogy ez változzon” - mondta az aktivista a Daily Mirrornak. 

Eddig több ezer tipp érkezett, a szervezet a beérkezett javaslatokat egy 34 szavas rövid listára szűkítette. Szerepel köztük például a klittra, pulla vagy a selfa. A nyertes szót 2015 júniusában választják ki.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.