Új színeket kap jövőre a világ

Az idei barnásvörös Marsala után jövőre két szín lesz az év színe. A világszerte egységesen használt színskálát alkotó Pantone 2016-ra nem véletlenül választott nyugalmat, békét, és harmóniát árasztó színeket, művésznevükön a Rose Quartzot és a Serenityt.

Pantone évente kihirdetett fő színei alapvetően határozzák meg a ruházati és a lakberendezési trendeket is. A nemrég kihirdetett 2016-os színekkel lágyságot, nyugalmat és békét szeretnének sugározni.

Talán elsőre merésznek tűnik a gondolat, hogy jövőre az év színeinek választott árnyalatok valamelyikében pompázzunk. Az efféle idegenkedés természetes reakció, az emberek többsége csak fokozatosan szokik hozzá a változásokhoz, és barátkozik meg az új trendekkel. Körülbelül akkor, amikor az utcán már lépten-nyomon szembejön a legújabb trendi színű ruhába burkolózott fiatal.

Könnyebb persze váltani, ha az adott szín vagy fazon jól áll az embernek vagy ha bútorra, lakástextíliára, dísztárgyakra gondolva szívesen élünk együtt az új színekkel, mert tetszenek, és kellemes érzéseket keltenek bennünk.

A Pantone színskálát több mint ötven éve alkotta meg egy amerikai nyomdavállalat munkatársa. Az egyenként definiált, sorszámozott skála segítségével a világon mindenütt ugyanazt a színt lehet előállítani nyomtatásban és a képernyőn is, miután a színskála a digitális területen is elfogadottá vált.

2016 két színe, az elválaszthatatlannak, úgymond kétpetéjű ikreknek minősített rózsaszín és kék, azaz a Rose Quartz &Serenity kellemes, lenyugtató, lágy árnyalatok. Hamarosan kiderül, hogy képesek-e csillapítani a forrongó kedélyeket szerte a világban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.