Új rókák költöztek a Budakeszi Vadasparkba

Két rókafi érkezett a Kecskeméti Vadasparkból a Budakeszi Vadasparkba, akik nagyon hamar, minden gond nélkül beilleszkedtek az új környezetbe. Szépségükre még a filmes szakma is egyből felfigyelt: a február 19-én a mozikba kerülő Liza, a rókatündér című film rendezője, Ujj Mészáros Károly, női főszereplője, Balsai Móni és producere, Major István már örökbe is fogadták őket.  A film egyik szereplője, Hajdu Steve „keresztapaként" vett részt az eseményen.

A két fiatal hím róka egy alomból származik, nagyon jól szocializáltak, nyugodt, kiegyensúlyozott idegrendszerrel bíró állatok. Amint a trénerek elkezdtek velük foglalkozni, örömmel tapasztalták, hogy nagyon jól tűrik az ember közelségét: az ételt kézből veszik el, és érdeklődve, kíváncsian fordulnak a gondozójuk felé. Az etetések során egymás iránti agressziónak nyoma sincs, békésen várnak a finom falatokra. Sokszor összebújva alszanak, és napközben is keresik egymás társaságát.

A látogatók érdeklődését is jól kezelik. A hírnév felé is megtették az első lépéseket, ugyanis egy egész film-készítő csapat szeretett beléjük. A Liza, a rókatündér című magyar vígjáték főszereplője, rendezője és producere döntött úgy, hogy örökbe fogadják a Budakeszi Vadaspark rókáit.

Amikor Balsai Mónika, a film főszereplőnője meghallotta, hogy új rókák érkeztek a Budakeszi Vadasparkba, rögtön úgy döntött, hogy örökbe fogadja az egyiket. „Rendszeres látogatói vagyunk a Vadasparknak, évente többször is megnézzük a szarvasokat, a hatalmas hollót, baglyokat, a csodálatos hiúzokat, az üvöltöző aranysakált és természetesen a ravaszdi rókát, akiknek vadon élő testvéreivel is szoros kapcsolatot ápolunk. Minden héten látunk rókát, mivel vidéken élünk. Nem csak erdei kirándulásainkon, hanem az utcánkban, sőt egyszer a kertünkben is meglátogatott minket egy nagyobb példány. Éjjel kifejezetten óvatosan kell hazavezetnünk, hiszen rengeteg róka vadászgat az út mentén, és a falunk utcáin is. Egyáltalán nem félnek az embertől, kicsit számon kérően rád néznek, mintha azt kérdeznék "hát te mit keresel itt?" - aztán sértődötten elsomfordálnak. És ebben igazuk van, egyre kevesebb természetes élőhelyet hagyunk vadon élő állatainknak, így nem véletlen, hogy lakhelyünkön keresnek táplálékot." – mondta.

Hajdu Steve pedig megjegyezte, hogy „Voltam már jegesmedve keresztapja korábban, de vele nem sikerült ennyire közeli kapcsolatba kerülnöm. A kezemből vették el a jutalomfalatot!"

A Budakeszi Vadaspark névadó pályázatot hirdetett a két újonc róka elnevezése érdekében. A legeredetibb, legötletesebb nevek beküldőjét Örökbefogadó oklevéllel jutalmazzák. A javaslatokat a budakeszi.vadaspark@pprt.hu címre kell küldeni, a tárgymezőbe azt kell írni: „Róka névadó". Az eredményhirdetés február 19-én lesz. Ezen a napon mutatják be a hazai mozikban a Liza, a Rókatündért című filmet is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.