Új Michael Jackson-lemez jön májusban

Az Xscape című lemez május 13-án jelenik majd meg, amely a néhai előadó nyolc, korábban meg nem jelent számát tartalmazza - írja a BBC.

Az album számait az Epic Records elnöke, LA Reid válogatta össze, aki négy évtized demóiból és kihagyott dalaiból választotta ki a lemez anyagát. A számokat neves producerek, köztük a Justin Timberlake-kel dolgozó Timbaland, valamint a Rihanna és Beyoncé lemezeit készítő Stargate aktualizálták.

2013-ban Michael Jackson  Michael Jackson vezette a legtöbbet kereső elhunyt hírességek Forbes magazin által felállított rangsorát
2013-ban Michael Jackson Michael Jackson vezette a legtöbbet kereső elhunyt hírességek Forbes magazin által felállított rangsorát
Stefan Wermuth / Reuters

"Michael hátrahagyott néhány zeneszámot, amelyeket nagy büszkeséggel mutatunk be a zenei producerek vízióinak segítségével" - idézi a brit lap Reidet.

Az Xscape az egyetlen olyan szám az albumon, amelyet eredeti producere, Rodney Jerkins varázsolt újjá, aki Jackson utolsó, Invincible című 2001-es stúdióalbumának felvételein dolgozott.

John Branca és John McClain, a Jackson-hagyaték gondozói úgy vélik, a felvételek hűen tükrözik a pop királyának szellemét. "Mindig naprakész és meghatározó figura volt.(...) Mindig a slágerlisták élén szerepelt, igyekezett minél több producerrel együtt dolgozni, hogy új hangzást keressen" - mondták.

Michael Jackson 2009. június 25-én halt meg, halálát egy propofol nevű gyógyszer és egyéb körülmények miatti heveny mérgezés okozta. Orvosát, Dr. Conrad Murray-t gondatlanságból elkövetett emberölésért bűnösnek találta az esküdtszék, négy év börtönre ítélték 2011-ben.

Jackson legújabb lemezének deluxe változata a remixek mellett az eredeti formát is tartalmazza majd. 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.