Úgy végzett barátnőjével a horrorszerző, ahogy a könyvében megírta

A gazdag kanadai család sarja megkínozta és megcsonkította barátnőjét, majd végzett vele és elfolyatta a vérét. Épp ahogy a saját, Syndrome című regényének sorozatgyilkosa. Blake Leibel kedden állt bíróság elé.

A 35 éves Leibel élete május közepén kezdett darabokra hullani, amikor szexuális zaklatás vádjával letartóztatták. 100 ezer dollár óvadék ellenében szabadult, de barátnője, Iana Kasia, aki három héttel korábban szülte meg közös gyereküket, elhagyta - számolt be a Telegraph

A harminc éves ukrán nő csak azért ment vissza nyugat-hollywoodi házukba, hogy beszéljen a férfival, azonban élve már nem hagyta el a birtokot. Kasia anyja értesítette a rendőrséget, hogy lánya eltűnt - írta a Washington Post. A rendőrök érkeztére a férfi bezárkózott a házba és bútorokkal barrikádozta el a bejárati ajtót.

A hatóságok már csak a nő megcsonkított holttestét találták meg Blake Leibel házában. A rendőrségi jelentés szerint a nőt egy tompa tárggyal verhették fejbe. "Kasiát megkínozták és megcsonkították, mielőtt végeztek vele, majd az összes vérét elfolyatták" - írta le részletesen az esetet a Los Angeles-i körzeti ügyész.

Leibelt gyilkossággal, kínzással és csonkítással vádolják. Kedden kezdődött a per a Los Angeles-i bíróságon. A férfi tagadja a vádakat. Védője, Alaleh Kamran szerint nem beszámítható. A bíró ezért elrendelte a férfi pszichológiai vizsgálatát.

Leibel 2004-ben költözött Hollywoodba Torontóból, ahol írással kezdett foglalkozni, de lényegében a családjától érkező havi 18 ezer dolláros támogatásból élt. 2010-ben jelent meg horrorregénye, amelyben arra keresi a választ, mi viszi rá az embereket, hogy gonosz dolgokat kövessenek el. Az egyik jelenetben a főszereplő sorozatgyilkos egy párral végez, akiket fejjel lefelé lógat fel a bokájuknál fogva, amíg elfolyik a vérük.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.