Ufóval találkozott egy repülőgép Skócia felett

Az Airbus A320 utasszállító pilótája és első tisztje azonosítatlan repülő tárggyal találták szembe magukat Skócia légterében, miközben Glasgow felett készült a leszálláshoz a gép.

Nagyjából 3500 láb magasságban voltak, tiszta időben, amikor a pilóta és első tisztje egy nagy méretű, kék és sárga színű tárgyat észleltek a gép alatt tavaly decemberben. A gép fedélzeti radarja semmit nem mutatott, a BBC információi szerint a géptől nem messze lévő Prestwick radarállomás 28 másodperccel a pilóták észlelése előtt látott az Airbus közelében egy azonosítatlan repülő objektumot.

"Épp hogy csak elkerültük az ütközést, nagyjából száz méterrel haladt a gép alatt. Még úgy tíz másodpercig láttuk, azt, hogy milyen irányban haladt, nem tudjuk, de közvetlenül alattunk volt – idézi a pilótát a BBC. 

A történtek után nyomozás indult, mely kizárta, hogy sárkányrepülő, helikopter vagy hőlégballon lett volna az ismeretlen objektum, mivel ezek mind láthatóak lettek volna a radaron. A meteorológiai ballon ötletét is elvetették, mivel azt szintén látták volna a radaron, másrészt nem valószínű, hogy az adott területen felengedtek volna egyet.

A vitorlázórepülő azonban nem látható a radaron, de ennek lehetőségét is kizárták az alacsony hőmérséklet, és a légtér forgalomkorlátozása miatt.

A pilóták beszámolója és a rendelkezésre álló adatok alapján tehát egyelőre nem tudni, mi repült az Airbus A320 alatt december 2-án.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.