TV2: harmincnapos elsötétítést kockáztatnak?

Önkorlátozó nyilatkozatot adott ki a TV2, ám a Blikk úgy tudja, ma ezt figyelmen kívül hagyják. Annak ellenére, hogy az ORTT szigorú büntetést helyezett kilátásba, újabb botrányos jelenetek szemtanúi lehetnek a Joshi Bharat nézői. A hírt azért erős reklámszag lengi körül.

A produkció korábban is bővelkedett akciódús, verekedős látványban, és annak ellenére, hogy a csatorna a konkurenciával karöltve ígéretet tett a szelídebb délutáni show-kra, úgy tűnik: az elszabadult indulatokat mégsem képesek kordában tartani - írja a Blikk.

Joshi Bharat
Joshi Bharat

A mai adásban egy régmúltba nyúló, egykori szerelmi kapcsolat részvevői nem tudják visszafogni magukat: amikor a lányt szidalmazó egykori szerető színre lép, a jelenlegi kedves nekiesik, és megpróbálja elagyabugyálni a másik férfit. A problémamegoldó show-ban Joshi megint végignézte, hogy egymásnak esnek.

- Nem vagyok az erőszak híve, nem szeretem, ha az emberek pofonokkal akarnak győzni érvek helyett - mondta a Blikknek Joshi Bharat, de úgy véli, mégis előfordul olyan helyzet, amikor érthetővé válnak az indulatok. - Kevés ember képes kordában tartani a haragját. Ismerem a TV2 és az ORTT között született megállapodást, ami arról szól, hogy nem kerülhet adásba verekedés, de nem tudom, hogy az elfajult családi perpatvart láthatják-e a nézők - mondta a békítőguru.

A Blikk felkereste az ORTT-t: milyen büntetésre számíthat a TV2, ha a megállapodás ellenére levetíti a felvételt? - A büntetés formája több tényező függvénye. A korábbi verekedések alkalmával az ORTT azt állapította meg, hogy a TV2 felvétele kiskorúakra ártalmas volt. Ha valóban levetítik a felvételt, kontrollvizsgálatot fogunk indítani, amelynek során megállapítjuk a büntetés mértékét, amely a felszólítástól egészen a 30 napos eltiltásig vezethet - nyilatkozta az ORTT sajtóosztályának munkatársa.

Ami fölveti azt a lehetőséget is, hogy a ma esti levetítés, és az erről szóló "előzetes" elmegy reklámfogásnak is. Nem valószínű ugyanis, hogy a TV2 ekkora büntetést kockáztatna. Egy hónapnyi szünet: ennyi pénze azért nincs a tévécsatornának.

Miben állapodtak meg?

- 2009 tavaszán a televíziók közötti élesedő nézettségi verseny hatására a délutáni talkshow-k tartalma és az azokban alkalmazott megvalósítási módok jelentősen megváltoztak - olvasható a Blikk előzetesében. Ez a változás az ORTT és a műsorszolgáltatók szerint sem kívánatos, noha nézettségi szempontból indokolható volt.

Az ilyen helyzeteket, mint azt a korábbi nemzetközi példák is mutatják, egy demokratikus médiarendszer akkor tudja hatékonyan és mindenki számára megnyugtatóan kezelni, ha az érintett piaci szereplők lefektetik azokat a közös szabályokat, amelyeket a jövőben betartanak annak érdekében, hogy a köztük folyó piaci-nézettségi verseny ne legyen káros hatással műsoraik és az egész magyar televíziózás színvonalára - áll a közösen kiadott sajtóközleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.