Tűzoltók mentették meg a torkoskodó barnamedvét

Drága árat kellett fizetnie torkoskodásáért egy medvebocsnak az egyesült államokbeli Vermontban. A szerencsétlenül járt állatot vadőrök, a tűzoltók és rendőrök egyesített erőkkel szabadítottak ki egy kannából.

Majdnem az életével fizetett kíváncsiságáért egy medvebocs az USA Vermont államában: az ínyenckedni vágyó állat feje egy kannányi tejben, amelyet valaki az út mentén hagyhatott. Bár a medvebocs megúszta a gyors halált – kiváló helyzetfelismerőként fenékig itta a boldog gyermekkort idéző nedűt – a szorításból nem menekülhetett: a vadőrök elmondták, fűnek-fának nekimenve hat órán át bolyongott az erdőben, mire rátaláltak és egy altató lövedékkel elkábították a biztonságos mentőakcióhoz.

Ez utóbbi első fázisában egyébként kudarcot vallott, a vadőrök ugyanis a kanna száját beszappanozva próbálták megszabadítani az ötven kilogrammos medvebocsot kényelmetlen nyűgétől. Ezután a közeli Reading város tűzoltóit és rendőreit riasztották, akik kellő elővigyázatossággal levágták a kannát. Médiajelentések szerint a medvebocs munkájukkal elégedetten nyargalt vissza a fák közé.

Ernyedten fekszik beszorult fejű medvebocs
Reading, 2010. április 21. Ernyedten fekszik egy tejeskannnába szorult fejű medvebocs, miután a vadvédelmi szolgálat biológusa nyugtató injekciót adott be neki a Vermont állambeli Reading közelében 2010. április 18-án. A még csak fél mázsás torkos bocs feje legalább hat órán volt a kanna foglya, amelytől végül a tűzoltók szabadították meg úgy, hogy szétvágták az fémedényt. (MTI/AP/Forrest Hammond)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.