Tűzoltóautókat ért baleset Monorierdőn

Ismét teljes szélességében járható a 4-es főút monorierdei szakasza, ahol szombat reggel egy személyautó és két tűzoltóautó ütközött, hat embert, köztük öt tűzoltót kórházba vittek - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség az MTI-vel.
Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban arról tájékoztatott, hogy a monori hivatásos tűzoltók egy pilisi tűzhöz vonultak két járművel, amikor balesetet szenvedtek Monorierdő belterületén. Az egyik tűzoltóautó a 4-es főúton egy felüljárón személyautóval ütközött, majd a felüljáró szalagkorlátját átszakítva a híd melletti rézsűn mintegy nyolc métert lecsúszott. A mögötte haladó, vizet szállító tűzoltóautó is nekicsapódott a szalagkorlátnak.

A szóvivő a korábbi információkat kiegészítve elmondta: mindkét járművük felborult. A balesetben a tűzoltóautóval ütköző személyautón kívül még három autó volt érintett, ezek a karambol következtében súrolták egymást, illetve koccantak. A karambolban összesen tízen sérültek meg, közülük - a mentők tájékoztatása szerint - hat embert vittek kórházba. Ketten súlyos, négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Csámpai a sérültek állapotával kapcsolatban szombat este azt mondta, hogy a korábbi tájékoztatással ellentétben nem négy, hanem öt tűzoltót vittek el a mentők, az első vizsgálatok alapján ketten súlyosabb, hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek. Jelenleg már csak egy munkatársukat ápolják, a többieket hazaengedték - tette hozzá a szóvivő. Közlése szerint a tűzoltóautónak ütköző személyautó női vezetőjét a karambolt követően életveszélyes állapotban vitték kórházba. A nap folyamán egy daru segítségével kerekeire állították, majd elszállították a két összeroncsolódott tűzoltóautót, a kár az első becslések szerint milliós nagyságrendű. Az útra kifolyt olajat csak azután tudták felitatni, hogy a közútkezelő gépei felsózták a jeges burkolatot, ezt követően indulhatott meg a forgalom - közölte Csámpai.

A baleset körülményeit az ügyészség, illetve a katasztrófavédelem belső vizsgálata tárja majd fel - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.