Tűzből mentett egy fiatalembert a 88 éves asszony

88 éves korában lett életmentő, de csak most, 92 évesen kapta meg a jól megérdemelt emlékérmét az a jászkiséri asszony, aki 40 kilósan is képes volt kivonszolni a szomszédjában lakó eszméletlen fiatalembert az égő házból.

Nem siették el Jászkiséren, hogy megköszönjék a most 92 éves Babos Erzsébetnek, amit négy évvel ezelőtt tett: még 2007-ben testi épsége kockáztatásával kimentette a szomszédját annak égő házából.

Az eset miatt csak most, 2011 májusában tüntették ki életmentő emlékéremmel az idős asszonyt. A szerdai ünnepségen Babos Erzsi néni felidézte a négy évvel ezelőtti eseményeket. A szomszédjában lakó fiatalember a saját lakását gyújtotta fel, a törékeny, alig 40 kilós asszony azonban mit sem törődve a lángokkal, kivonszolta őt az égő házból.

„Felkaptam, és kihúztam. De akkor már eszméletlen volt. Féltem, de azt nem engedhettem meg, hogy megégjen az a szerencsétlen. Úgy tekintettem rá, mint a saját gyermekemre” - idézte fel az akkor történteket. A tűzoltók megérkezése előtt egyébként egyedül Erzsi néni vállalkozott az életmentésre, miközben a többi szomszéd tehetetlenül bámulta az eseményeket.

Az idős asszony jelenleg unokája családjával él Tápiógyörgyén. Az emlékéremre a jászkiséri önkormányzat terjesztette fel, a díjat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője adta át számára.

(Forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.