Tűz volt egy brit kompon, a rendőrség gyújtogatást gyanít

Tűz miatt visszafordult vasárnap egy brit komp, amely Hollandiába tartott. A rendőrség gyújtogatásra gyanakszik és két embert őrizetbe vett.

A DFDS komptársaság által üzemeltetett, King Seaways nevű hajón 946 utas és 127 fős személyzet tartózkodott, amikor kigyulladt az egyik utaskabin. A brit királyi légierő helikopterei füstmérgezés miatt két utast és a személyzet négy tagját még a hajó visszaérkezése előtt elszállították a fedélzetről az angliai Scarborough kórházába. Őket még a nap folyamán hazaengedték.

A tüzet a személyzet 15 perc alatt eloltotta, de a kapitány az átkelés megszakítása és a visszatérés mellett döntött. A komp vasárnap rendben visszaérkezett az északkelet-angliai Newcastle közelében lévő North Shields kikötőjébe.

Az utast, akinek kabinja kigyulladt, a hajó személyzete lefogta és a kikötés után átadta a rendőrségnek. A 26 éves utast a rendőrök gyújtogatás gyanújával őrizetbe vették és megkezdték kihallgatását. Őrizetbe vettek egy másik, 28 éves utast is garázdaság gyanújával.

A kikötés után az utasok a BBC-nek elmondták, hogy az éjszaka közepén a személyzet a kabinok elhagyására kérte őket, és a mentőcsónakok mellett kellett gyülekezniük, miközben mentőmellényeket osztottak ki. Az egyik utas szerint a hajó közösségi helyiségeit "nem túl sűrű, de egyértelműen érezhető" füst töltötte be.

Az utasok beszámoltak arról is, hogy a várakozás közben két - láthatóan részeg - utas összeverekedett, ugyanakkor az általános hangulat nyugodt volt.

A híradásokból nem derült ki, hogy a garázdaság gyanújával őrizetbe vett utas a verekedők egyike volt-e.

Gert Jakobsen, a DFDS komptársaság szóvivője a BBC-nek vasárnap elmondta, hogy a kigyulladt kabin súlyosan megrongálódott, és néhány szomszédos utaskabinban is kárt okozott a füst, de a hajó irányíthatósága nem volt veszélyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.