Tűz áldozatává vált az óriásnyúl

Alig két hétig gyönyörködhetett Tajvan lakossága az óriási gumikacsa kitalálójának új alkotásában. A hatalmas nyúl szétszerelés közben kapott lángra és nagyrészt megsemmisült.

Florentijn Hofman nevét 2007-ben ismerte meg a világ, amikor a holland képzőművész óriási gumikacsáját a világ több országában is kiállították. A sárga installációt többek között Amszterdamban, Bakuban, Sydney-ben, Osakában, Pittsburgh-ben, Los Angelesben és Sao Paulóban láthatták az érdeklődők.

Pichi Chuang / Reuters

A kacsát több alkalommal is „megtámadták” vandálok, a művész feje most legújabb alkotása miatt fájhat, a 25 méter magas nyulát alig két hete muttaták be Tajvanon, ám máris megsérült - írja a CNN.

A vízálló papírból, fából és habszivacsból készült szobor eddig ismertelen okok miatt gyulladt meg, valószínűleg a szétszereléskor használt egyik láncfűrész szikrája okozta a tüzet. Ugyan a munkások próbálták eloltani a tüzet, a nyúl feje mégis teljesen leégett, a törzse és a labai pedig elfeketedtek.

A szerencsétlen baleset után értesítették Hofmant, aki ugyan örült, hogy a tűzben senki sem sérült meg, ám a szétszerelésért felelős vállalattól kártérítést követel. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.