Turisták haltak meg Balinál egy robbanásban

Két turista életét vesztette, tucatnyian pedig megsérületek, amikor csütörtökön robbanás történt egy hajón Bali és Lombok szigete között.

A hajón összesen 35-en utaztak. A halottak és áldozatok számáról ellentétes információk láttak napvilágot. A robbanásban egy indonéz és egy holland turista vesztette életét, 13-an pedig megsérültek - írja a Guardian. Más források szerint egy német nő is meghalt a balesetben, és 20-an sérültek.

A hatóságok tájékoztatása szerint a hajón portugál, német, ausztrál, dél-koreai és brit turisták is utaztak.

"A robbanás öt perccel a hajó indulása után történt" - mondta az AFP-nek a helyi rendőrfőnök, aki hozzátette, hogy a baleset a kikötőtől mindössze 200 méterre történt. A rendőrség azt közölte, hogy a hajómotorral lehetett valami probléma, s egy kisebb robbanás történt a hajón. A hatóságok kizárták annak lehetőségét, hogy a hajón pokolgép lett volna.

Indonézia nem a biztonságos hajózásáról híres, az elmúlt időszakban több hasonló incidens is történt a régióban. Tavaly több tucatnyi turista sérült meg egy kisebb robbanásban Bali és Lombok szigete között. A balesetet az üzemanyagtartály meghibásodása okozta.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.