Túlszámlázás után emberrablás

Nem engedték távozni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Magyarországra látogató képviselőit egy budapesti, Szent István téri klubból addig, amíg a két férfi ki nem fizetett több mint 400 ezer forintot a fogyasztásukért felszámolt, de általuk vitatott félmillió forintból - közölte hétfőn a rendőrség.

A brit és a luxemburgi illetékességű férfiak a szombatról vasárnapra virradó éjszaka szórakoztak egy Szent István téri klubban, ám a borsos számlát nem akarták kiegyenlíteni. Távozni azonban nem engedték őket a mulatóból: szabadon engedésüket a szórakozóhelyen a teljes összeg kiegyenlítéséhez kötötték.

Az MTI híre szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói őrizetbe vettek három  férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak emberrablás bűntett elkövetésével.

A történtekkel kapcsolatban a rendőrség közölte: a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség két képviselője vitatta a  fogyasztásukért felszámolt félmillió forintot, "ezért a  gyanúsítottak a testi épségük ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel fogva tartották őket a szórakozóhelyen. Egyenként egy  bankautomatához kísérték a két külföldi sértettet, akik a fenyegetés hatására több mint 400 ezer forintot adtak át a három férfinak.

Az egyik sértett vasárnap este feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók hétfőn hajnalban Budapest belvárosában a három gyanúsítottat elfogták, majd őrizetbe vették őket.

A Népszabadság úgy értesült, nem tartózkodik hivatalos látogatáson Magyarországon senki a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség képviseletében. Kérdésünkre válaszolva a rendőrség közölte: a sértettek budapesti tartózkodásának okait nem vizsgálták, csupán rögzítették az általuk elmondottakat.

A BRFK indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.