Túljárt a manchesteri repülőtér biztonsági embereinek eszén egy kisfiú

Ezekben a napokban, amikor a szigetországban az olimpiai játékok miatt a leggyakrabban használt szó alighanem a „biztonság”, különösen frappánsnak tűnik egy tizenegy éves wythenshawe-i kisfiú szerda reggel napvilágra került története.

Liam keddi, oda-vissza 4800 kilométeres kalandja a helybéli bevásárlóközpontban kezdődött, ahonnan egy pillanat alatt eltűnt édesanyja szeme elől. Az utazás, a járművek, a repülőterek iránt érdeklődő leleményes gyerek először eljutott a mintegy öt kilométer távolságra található manchesteri légkikötő 1-es termináljához, majd észrevétlenül egy családhoz csapódott. A többgyermekes csapatot követve jutott át a beszállókártya-, az első útlevélkezelésen, majd a biztonsági átvilágításon. Ügyesen kiválasztotta az első induló járat, a Jet2 légitársaság Rómába induló gépének kapuját, ahol ugyancsak megúszta az útlevél- és beszállókártya-ellenőrzést, majd a fedélzetre lépve a légi utaskísérő sem tartott igényt a beszállókártya ellenőrző szelvényének bemutatására. Még az utasok megszámlálásánál sem tűnt fel, hogy eggyel több hely foglalt.

Túljárt a manchester repülőtér biztonsági embereinek eszén egy kisfiú
A Jet2 aircraft taxis past British Airways aircraft at Terminal 5 of Heathrow Airport in west London March 21, 2010. Union leaders called on Sunday for talks with British Airways bosses to end strike action by cabin crew staff that has led to the cancellation of hundreds of flights and disrupted travel plans for thousands of passengers. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: TRANSPORT BUSINESS)

A gép már bőven úton volt Róma felé, amikor egy utastársnak szemet szúrt az egyedül üldögélő kisfiú, és felhívta erre a személyzet figyelmét. A kapitány értesítette a manchesteri repülőteret, annak rendőrsége pedig riasztotta az addigra teljes pánikban lévő anyát. Az utat kedélyes beszélgetéssel eltöltő, semmiféle riadalmat nem mutató Liam fájdalmára ki sem szállhatott Rómában a gépből, így „postafordultával” ismét Manchesterben találta magát.

A repülőtér azonnali vizsgálatot indított a súlyos hibasorozat körülményeinek feltárására. A közvetlenül érintett dolgozókat, ugyanúgy, mint a Jet2 mulasztást elkövetett légi utaskísérőjét felfüggesztették állásukból. Az egyetlen pozitívum, hogy az átvilágításnak köszönhetően a kis szökevény nem jelentett biztonsági kockázatot. Liam wythenshawe-i családi fogadtatásáról nem szól a fáma.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.