Túlélte a cápatámadást a magyar búvár

A szerencsének köszönheti Sásdi Zsolt, hogy viszonylag olcsón megúszta a támadást: a tengeri természetfilmeket készítő, nemzetközi díjakkal elismert búvár-operatőrre Szudán partjainál rontott rá egy cápa, amikor a férfi a korallok élővilágáról forgatott, az állat a bal karját harapta meg.

– A magyar közönség előtt kevésbé ismert területek zátonyairól forgattunk egy olyan részen, ahol cápát ritkán lehet látni – idézte fel a történteket Sásdi Zsolt a Blikknek.

A férfi egy kisebb barlang bejáratánál szeretett volna felvételeket készíteni, amikor a cápa nekirontott, és beleharapott a karjába. Zsolt szerencséje az volt, hogy egy még növésben lévő, egyméteres példány szemelte ki magának. A kifejlett selyemcápák kétszer-háromszor ekkorára is megnőhetnek.

– Rosszkor voltam rossz helyen. Betévedhettem a vadászterületére, és csak el akart ijeszteni. Ha nagyobb az állat, akkor most lehet, hogy hiányzik a karom – mondta Zsolt, akinek néhány fognyom és egy hosszabb vágás maradt a karján. A seb nem fertőződött el, de miután kimentek a partra, azonnal orvoshoz rohant, a doktor több öltéssel varrta össze a sérülést.

Zsolt nemegyszer forgatott már ennél sokkal nagyobb cápák között, ám most érte az első támadás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.